Како да го заклучите контакти во VATSAPE

Автор: | 2018/08/23

На WhatsApp таму е многу удобен функција која ти овозможува да блокирате контактот. Ако имате претплатникот, кои не сакате да примате пораки и повици, користете го. Како да ги опише во детали во упатството.

 1. Притиснете го копчето MENU
 2. Потоа одете на " Settings "
 3. Изберете " Сметка "
 4. Напред " приватност "
 5. " Блокирани "
 6. Отвара прозорец со листа на блокирани контакти. За да додадете претплатник на црната листа, кликнете на иконата лице со плус и на одреден број од несреќата во именикот и можете да заборавите за него, неговите пораки и повици.

  За да одблокирате некој контакт во WhatsApp, едноставно да ја изберете од листата со блокирани и потврди својата намера да даде амнестија на среќа.

Блокирање на контакт на iPhone

На iPhone, исто така, ја има оваа функција, следете ги инструкциите и ќе заборавите за спам и досадни личности.

 1. Кликнете на иконата во долниот десен која се вели " Settings "
 2. Потоа, на " профил "
 3. " Приватност "
 4. " Блокирани "
 5. Додавање на нов контакт, кои сакаат да се заборави и да не добивам никакви вести.

отклучување

И ако го промените вашиот ум и сакаат да го отклучите личност, нема ништо полесно.

 • Кликнете на " уреди " во листата на блокирани
 • Потоа, на минус
 • И " Отклучи. "
 • Или само повлечете го контактот на лево и кликнете на " отклучи. "

Како да знаете дека сте блокирани во WhatsApp

 • Првиот знак дека сте во црната листа, тоа е отсуството на натписи, беше објавено дека кога едно лице е на мрежа "беше (и) на мрежата ...".
 • Вториот знак е статусот на вашите пораки. Ако долго време не го промени статусот на "дадени" или "Прочитајте", тогаш може да се паднат од корист.

Тоа ќе биде интересно:   форматирање на картичката во меморијата преку компјутер

Додадете коментар

Вашата е-пошта нема да биде објавена. Задолжителни полиња се означени *