Како и во еден вид збор по ALPHABET

Автор: | 2018/08/23

Научете како да се најде на листата по азбучен ред во Microsoft Word лесно и корисно. Особено ако сте често се занимаваат со директориуми и листи. Ние ќе ви каже се што ви треба да знаете за тоа како да се најде на листата по азбучен ред.

 1. 1 Отворете сакате да работите на датотеката. Вие едноставно можете да копирате и залепите на листа на зборови, со која ќе работат. Да ги организираме по азбучен ред, треба да го внесете сите зборови во листата форма - секој на нова линија.
 2. 2 Одберете го текстот што сакате да го нарачате. Ако на листата - само дел од документот, тогаш не треба да се потенцира ништо. Ако сакате да alphabetize листата, која е дел од еден поголем документ, одберете го делот што сакате да се најде решение.
 3. 3
 4. 4 Изберете го редоследот во првиот натаму. По дифолт, сортирање со ставовите. Изберете опаѓачки или растечки да се одреди редоследот.
  • Ако сакате да се најде решение за секој друг збор, на пример, во првиот формат, за последен пат, а потоа кликнете на Settings ... Во раздвојувачот на терен, одберете Other. Внесете празно место. Кликнете OK. Во главното мени, одберете да се најде решение со зборови 2. Притиснете ОК за да ја сортирате листата. [2]

 1. 1 Отворете ја датотеката во која го текстот што сакате да се најде решение. Вие едноставно можете да копирате и залепите на листа на зборови во сортирање документ. За да ги сортирате зборови по азбучен ред, внесете сите зборови во листата форма, секој збор на посебна линија.
 2. 2 Одберете го текстот што сакате да го нарачате. Ако на листата - само дел од документот, тогаш не треба да се потенцира ништо. Ако сакате да alphabetize листата, која е дел од еден поголем документ, одберете го.
 3. 3
 4. 4

Извори и референци

Како да се најде на листата по азбучен ред Microsoft Word ПРОГРАМА

Classer des listes par ordre alphabétique est une Bonne компетентноста на acquérir dans Word, particulièrement Si vous vous retrouvez souvent лицето на des репертоари ou дес listes. Heureusement, тоа сум јас лесен réaliser à une fois que vous savez коментар accéder à cette fonction.

 1. 1 Ouvrez le fichier à classer. Vous pouvez aussi копир coller et la листата des Mots à classer документ d'un. Истурете pouvoir classer Les Mots par ordre alphabétique , CES derniers doivent être ФОРМИЈАТИ sous forme de листата, chacun sur sa propre ligne.
 2. 2 Ставете classer par ordre alphabétique une листата faisant partie d'un плус големата документ, sélectionnez la partie que vous voulez classer.
 3. 3 Cliquez sur l'onglet Accueil. Dans la partie Paragraphe de l'onglet Accueil , cliquez sur le Bouton Трир. L'icône en прашање est un «Z » surmonté d'un «А» avec une Flèche pointant vers le бас. Cela fait apparaître де ла Boite дијалог Трир le texte. [1]
 4. 4 Sélectionnez l'ordre de classement souhaité. Par défaut, ле classement se fait par paragraphe. Cliquez sur Кроасан ОУ Décroissant прелива sélectionner dans Quel Sens la листата doit apparaître. L'ordre кроасан classera la листата par ordre alphabétique et l'ordre décroissant fait apparaître la листата dans l'ordre alphabétique обратен.
  • Истурете Трир le deuxième МОТ де chaque натпис (dans le Абел d'un формат du стил Prénom / Околија, par exemple), cliquez sur l'onglet Опции dans la fenêtre Трир le texte. Dans la rubrique Séparateurs де шампиони, sélectionnez Autres Пие ajoutez ОН seul Espace. Pressez ред прелива classer la листата. [2]
Тоа ќе биде интересно:   СИНОТ Podolsk и Presnyakov Што се случи

 1. 1 Ouvrez le fichier à classer. Vous pouvez aussi копир coller et la листата des Mots à classer документ d'un. Истурете pouvoir classer Les Mots par ordre alphabétique , CES derniers doivent être ФОРМИЈАТИ sous forme de листата, chacun sur sa propre ligne.
 2. 2 Ставете classer par ordre alphabétique une листата faisant partie d'un плус големата документ, sélectionnez la partie que vous voulez classer.
 3. 3
 4. 4 Sélectionnez l'ordre de classement souhaité. Par défaut, ле classement se fait par paragraphe. Cliquez sur Кроасан ОУ Décroissant прелива sélectionner dans Quel Sens la листата doit apparaître. L'ordre кроасан classera la листата par ordre alphabétique et l'ordre décroissant fait apparaître la листата dans l'ordre alphabétique обратен. [3]
  • Истурете Трир le deuxième МОТ де chaque натпис (dans le Абел d'un формат du стил Prénom / Околија, par exemple), cliquez sur l'onglet Опции dans la fenêtre Трир le texte. Dans la rubrique Séparateurs де шампиони, sélectionnez Autres Пие ajoutez ОН seul Espace. Pressez ред, Пие sélectionnez ла CLE 2 dans le мени де три. Appuyez sur ред прелива ordonner la листата.

 • Vous pouvez utiliser MS Word comme outil де classement прелива Трир par ordre alphabétique le texte де n'importe Quel logiciel autorisant le колаж де texte. Effectuez tout d'abord dans le classement Мајкрософт Пие copiez la листата triée прелива dans la coller d'autres emplacements.
 • Vous aurez peut-être à cliquer sur la Flèche pointant vers le Bas à la перка Слоновата ОН мени де MS Word (comme le менито табло, par exemple) afin де développer le мени et voir Toutes Les опции.

Извори et цитати

Тоа ќе биде интересно:   Која е разликата биосинтезата на јаглени хидрати од протеини биосинтезата

Како да се најде на листата по азбучен ред WORD

За да се реши проблемот ќе се кандидира на следните курс на дејствување - јазичето "Дома" - делот на "Премин", "Подреди" копчето.

Како да се најде решение азбучен Вард - Блог «вашиот компјутер»

Збор може да се подредени по азбучен ред од А до Ш (растечки) и од Z кон A (опаѓачки).

Доколку има објекти во листата што почнуваат со бројки во растечки подредена листа, тие ќе го следат во прв план.

За да ги сортирате елементи потребни за да се создаде едноставен листа од нив, или ставете секој елемент на нова линија во посебен став. Сега можеме да погледнеме како да ги сортирате по азбучен ред во едноставна листа со зборови и податоците во табелата.

Подреди по азбучен ред

За уредување на елементи од листата по азбучен ред (од A кон Z), следете ги овие чекори:

 • Означете листата.
 • Кликнете Сортирај (означени со црвена рамка) на јазичето страница под став.
 • Во текст Сортирај делот на прво место одберете вредност на ставот и на текстот . Ставете го прекинувачот во нагорна линија.
  во Word Подреди по азбучен ред
 • Кликнете OK .

Ако сакате да се најде решение во обратен редослед, а потоа ставете го прекинувачот во опаѓачки (види слика погоре)

Листа на табелата сортирање

Процесот на сортирање на податоците во табелата е слично, но постојат некои посебни карактеристики. За поцелосен разбирање на процесот за да се најде решение за следниот пример табелата.

листа по азбучен ред во Word маса

Сортирање на податоците: имиња - по азбучен ред.

 • Изберете табелата.
 • Кликнете Сортирај (означени со црвена рамка) на јазичето страница под став.
  kakspisok азбучен ред со еден збор
 • На дното Сортирај делот Листа ставете го прекинувачот со наслов лента.
 • Во првиот од одберете вредности Од: ставовите и стил: текстот . Ставете го прекинувачот во нагорна линија.
  во Word е листа по азбучен ред
 • Кликнете OK .

Ние се следните резултати

Покажи резултати од презимето

Сортирајте ја листата во табелата со неколку области

Сега сортирање на податоците во табелата како што следува: имиња по азбучен ред, позицијата на азбуката и година на раѓање намалувајќи (млади работници на врвот на листата)

 • Изберете табелата.
 • Кликнете Сортирај (означени со црвена рамка) на јазичето страница под став.
 • На дното Сортирај делот Листа ставете го прекинувачот со наслов лента.
 • Следно, се стави на вредност како што е прикажано подолу
  Сортирање во клучна маса
 • Кликнете OK .

Ние се следните резултати

резултира со маса комплицирано сортирање

Како што можете да видите, записи се подредени по азбучен ред од првиот пост. Потоа со презиме во рамките на канцеларијата. Третата клучна во овој пример не покажуваат своите постапки поради малиот број на записи и недостатокот на истите имиња.

КАКО ДА Сортирање Microsoft Word - Компјутерски PLUS

Подреди Word потреба во подготовка на разни листи како што се на листата на референци при пишување на есеј. При уредување на табели во овој стан помага лоцира сортирање линија во одредена цел.

Уредник Word автоматски да ги подредите ставовите или ред во листата на маса, и нумерирани и обележани.

Сортирајте ја листата со

Постојат три типа на листи, кои можат да бидат подредени во Word. Првиот - едноставна листа , секој елемент на оваа листа е посебен став. Вториот вид - неподреден или нумерирани листа . Трето - нумерирани , кој има вредност на нарачката на делови од оваа листа. За сите овие типови на сортирање листи на ист начин.

За автоматско сортирање е потребно за да изберете на целата листа со користење на глувчето или тастатурата. Потоа во табот "Дома" во "Став" да се најде на иконата и кликнете на неа - ќе се најде решение за прозорецот за текст. Во прозорецот што е активен е само еден ред, што укажува на "прв на ставовите" и "Type: text", односно сортирање е можно само од страна на првата буква од секој пасус.

каде што постои копче
Подреди копчето се наоѓа под главното мени ставот

Кога сортирање на листата, постојат две опции: Растечки (што е, од А до Ш, сортирани по азбучен ред) или опаѓачки редослед (т.е. од Z кон A). За да го изберете начинот на саканата сортирање, по азбучен ред, или обратно, тоа е потребно да се стави крај на соодветен број и кликнете на "OK"

начинот на сортирање - растејќи (по азбучен ред), или обратно
во полето за сортирање на листа можете да го промените редоследот - растејќи (по азбучен ред), или обратно

сортирање на табели

Сортирање на редови во табелата се разликува од сортирање листи само што тука може да се постави неколку параметри и постапки за нивно користење. На пример, листа на која било настан може да биде првата сортирани по датум, а потоа, во рамките на секој ден, по азбучен ред.

Значи, да се направи сортирање маса е потребно:

 1. Одвои маса (со користење на глувчето или тастатурата);
 2. Отвори полето за текст подредување со кликнување на соодветното копче мени лента;
 3. Поставување на редослед на редови (прв од ..., а потоа ...);
 4. Разјасни дали постои заглавие (насловот) на табелата. Ако се стави точка во фронт "на насловната лента", титулата ќе остане во место и не се подредени заедно со целата табела;
 5. Притиснете го копчето "OK".

Сортирање маси на располагање на вредностите на неговите столбови
Сортирање маси на располагање на вредностите на неговите столбови

Вид во Word, се разбира, помалку функционална од во Excel, сепак, расположливиот капацитет е доволен за повеќето канцелариски задачи.

белешки

Интерактивен копчето за отворање на маса сортирање кутија може да се најде не само во "Став", но и во делот на новите јазичето "распределба" на "податоци";

Кога сортирање, листи мулти-ниво не се задржуваат листа галантерија делови на нивото на родител;

Понекогаш корисниците Вард заборавајте за оваа алатка и обработка табеларни податоци директно копирање (трансфер) да ги табела уредник.

Така, во апликацијата Word Заводот има пријателски за корисниците, не е преоптоварен со непотребни алатка функционалност за да се најде решение за сите видови на листи и табели.

Како да листа по азбучен ред во Word (Word). - YouTube

Во ова видео туториал, да научат како да ги организирате вашите листи по азбучен ред, броеви и датуми

Додадете коментар

Вашата е-пошта нема да биде објавена. Задолжителни полиња се означени *