ШТО Е чип тјунинг АВТОМОБИЛ

Автор: | 2018/08/23

Дали да се направи чип тјунинг

Зголемување на моќ, вртежен момент моторот, намалување на потрошувачката на гориво и намалување на бучавата дури! Околу привлечност ветува рекламирање компании ангажирани во чип-подесување. Но, тоа е навистина лек за слаб мотор? Компании кои нудат овој вид на услуги се борат да се каже за придобивките од таков подесување, не зборуваме за можните недостатоци.

За да започнете, ајде да видиме што се крие под чудни името на "чип тунинг"? Оваа фраза ни доаѓа од англискиот јазик и буквално "чип тјунинг" е преведен како "чип тунинг".

Многумина знаат дека повеќето од модерните автомобили се опремени со систем за вбризгување на горивото. Главниот елемент во него - единица за електронска контрола (ECU). Во спомен на блок се наведени сите параметри на работата на моторот. Чип-подесување - контрола на реконфигурација на компјутерски програми за подобрување на одредени параметри на возилото.

А со тоа постигнување нивоа на перформанси? програма за контрола на промена на режимот на гориво, воздух, тајминг на палењето и други. Тоа беше тогаш, и не постои причина да се мисли прво.

Замислете, во производители на моторот има огромен научна и техничка основа за проектирање на автомобилски системи. Развој и фино подесување на мотори за неколку месеци работа десетици инженери. Па дури и со ова на ум, тоа се случува дека дефектот е откриен, а возилото е под ревизија во сериско производство.

"Pereproshivaya", како неговата "железо коњ" во различни специјализирани фирми, тешко дека може да бидете сигурни дека производот што ви се нуди, развиен надлежните експерти. И тоа е речиси сигурно изменетата програма не е тестиран правилно.

Судијата за себе: компании кои се вклучени во чип подесување, понуда "флеш" за десетици, па дури и стотици модели на автомобили. Како што може да се погоди, можноста за нивно тестирање и фино подесување е многу ограничен. И податоците за недостатоците на оваа или таа програма, овие бизниси може да се добие само од "среќните", кои се одлучија да се промени. Јасно е дека во случај на дефект на моторот да смета на гаранција која не е потребно.

Што грешка може да резултира од употребата на низок квалитет на производот? Како што веќе рековме, зголемување на капацитетот се постигнува, особено, и со промена на времето на палењето. Според тоа, ако програмата содржи грешки, дека кога моторот тропа ќе се случи, што многу брзо го уништат.

Маркетинг еден од подесување фирми уверува дека нивните чип тунинг елиминира досадни сијалица проверка на моторот, а потоа трепка кога пополнувањето неквалитетни горива. Но, малкумина знаат дека "know-how" е да се оневозможи на сензорот за кислород, кој го следи квалитетот на горивото и мешавината на воздух и прилагодување на неговиот состав, ако е потребно. Таквата "решение" на проблемот е полн со зголемена токсичност, неуспехот на многу скапи катализатор. Како резултат на тоа - проблеми на преглед.

Најчести клиенти подесување центри стануваат сопственици на автомобили со турбо мотори, бидејќи тоа е тие ветуваат дека најголем пораст на власт. Како по правило, тоа се постигнува со зголемување на зголемување на притисокот на турбополначот. И ова неизбежно ќе доведе до забрзана носат.

Сега малку за ефектот на чип-подесување. Се разбира, јас не бев во можност да се доживее како значителен број на машини "скоро приемникот". Сепак, да се обучат најмалку три такви драстични промени во нивното однесување во споредба со стандардните примероци не сум забележал. Импресии за иста како и ако, наместо на 92-октански бензин пополни 95.

Тоа ќе биде интересно:   здравец нега дома

за "плацебо ефект" не сум заборавил. Впрочем, редок автомобил ентузијаст, трошење неколку илјади, нема да се убеди дека неговиот автомобил е само сега "навистина нема." мојата опсервација е потврдено од страна на голем број на корисници на форуми, од кои повеќето се многу ентузијазам од страна на машината "chipovat" не го доживеале.

И, конечно, реторичко прашање: ако чип-подесување - е лесен начин да се подобри вашиот автомобил, зошто автомобили не го понуди на сите дојденци? Иако дури и на дополнителен товар?

Фото ИТАР-ТАСС / Сергеј Plotnikov.

ШТО Е чип - Tuning автомобили. За она што е потребно и дали тоа го прави смисла

Денес знаеме дека е наречен чип-подесување на автомобил за она што е потребно и кога се врши, како и она што се користи вид на опрема за овој процес

Добар ден, денес можеме да дознаете она што се нарекува чип-подесување на автомобил , за што е потребно и кога се врши , како и она што се користи вид на опрема за овој процес. Кажете ни за тоа, каков вид на ефект може да се добијат од вршење на чип-подесување на возилото, дали постои било каква смисла на постапката и поради тоа не се препорачува да се спроведе процесот на сопствените . Покрај тоа, ајде да зборуваме за она што се чип-подесување на фирмверот и тоа е подобро да се избере за централа на одреден модел на автомобил. Конечно, ќе разговараат за основните работењето на процесот , колку често може да се направи на постапката за подобрување на системи на машини кои не му штетат на моторот и неговите јазли .

Многу сопственици на автомобили веројатно постојано се слушаат слогани од механика дека сите возила се способни за повеќе отколку што првично се поставени во фабриката. Сепак, треба да се разбере, да се купи во фактот дека моторот е во состојба да се добијат дополнителни 50-100 коњски сили, а со тоа и намалување на потрошувачката на гориво , во просек од 5-10 проценти не е секогаш точно. За референца, имајте во предвид дека не сите мотори , електронски компоненти и други клучни компоненти на автомобилот може да се подобри . Секој сопственик на автомобил треба да знаат дека чип-подесување треба да се врши само на професионална опрема , и дека тоа е направено само од страна на квалификуван персонал , како и заштеда на оваа постапка ќе биде сопственик на опасност. Имајте на ум дека, за секојдневното возење во градот и автопатот, како по правило, подесување на чип е бескорисна постапка . системи за подесување на моторот потребни за автомобили, кои учествуваат во натпревари и изложба настани. Во однос на намалување на потрошувачката на гориво , што може да се добијат од чип-подесување , тоа е обично минимални .

Според експертите за одржување и поправка на возила, на работењето на моторот на внатрешно согорување - е еден вид компромис помеѓу огромна сума на моќ параметри на јазли , главнината од кои се мотор на ресурси , ефикасност и издувни гасови . За возврат, процес наречен чип тјунинг во можност да доста значително се промени на ефикасноста на електраната под никакви стил на возење на возачот.

Ние сите знаеме дека од страна на возачот барањата на автомобилот, како по правило, се исклучуваат. автомобил сопственик секогаш пожелно висока моќност , голем и униформа вртежен момент , сигурност и долг живот на електраната , но пожелно е да се пополни возилото низок квалитет на горивото , и може да биде помал . Покрај тоа, криејќи сиромашните гориво повеќето возачи сакаат да се уште имаат ниска стапка , но треба да се запамети дека слободни чудото не се случи , подобрување на некои индикатори , во повеќето случаи, да го нарушат другата.

Значи, што електронските уреди се одговорни за погонска моќност , гориво , палење , и повеќе, што влијае на оптимална и координирана работа на автомобилот? За референца, ние се напомене дека речиси секој модерен автомобил во единица електронска контрола ( ЕКУ ), вбризгување на горивото и палење , положи посебен програма за работа за овие системи . Типично, ваквите софтвер се чуваат во само за читање меморија уред ( ROM ) и е специфичен софтвер за обработка на податоци . Таквите софтвер е во форма на три-димензионални табела со податоци за калибрација .

Тоа ќе биде интересно:   ЗОШТО пот ВОЗИЛОТО СТАКЛЕНИ ВНАТРЕ ВНАТРЕШНИ

За калибрација информации вклучува различни режими на работа на електраната , како што се неговите start-up , економски или спортскиот режим , и така натаму. Овие режими се користат во зависност од условите во кои работи моторот . Во пракса, функционирање на целиот електронски систем на било кој автомобил е како што следува: електронската управувачка единица добива и некои сигнали од повеќе сензори , и користење на овие податоци ги контролира единиците за извршување за да се обезбеди оптимална работа на моторот .

И сега се поставува прашањето: " Зошто знам горенаведените информации ? ". Мошне едноставно, со помош на промена на податоци во табелата за калибрација , ние може да се влијае на функционирањето на речиси секој побудувачкиот , операцијата на која е под директна контрола на единица електронска контрола . На пример, да ги промените параметрите моќта на автомобилот, мора да се промени времето за палење , на параметрите на време инјекција , се оневозможи или ре системи режим на работа кој го регулира нивото на токсичност на издувните гасови . Но, тоа не е сè е можно поставувањата , која може да се врши. Покрај тоа, ние може да ја прилагодите брзината на мирување , или максималната дозволена брзина на моторот , како и мноштво на други индикатори .

Сега следната прашање што често се поставува од страна на многу сопственици на автомобили пред да се произведе чип-подесување на неговиот автомобил: " Дали е тоа важно дали улогата на горенаведените информации да се добијат од мотор максимално влијание или моќ ?". Одговор специјалисти за ова прашање - не , бидејќи како резултат на зголемување на власт може да се направи не повеќе од 5-7 , добро, максимум од 10 отсто во однос на номиналната (на пример, оној со кој автомобил отиде на подвижни ). За референца, ние се напомене дека е потребно да се земат предвид и фактот дека исклучок на раст на власта претставува ограничувачки еколошки прописи мотори со tubonadduvami . Во такви мотори може да се повлече за да се зголеми капацитетот во проценти 20-25 , а понекогаш дури и повеќе, како што велат, се ќе зависи од опремата и на специјалист .

Работат од далечина на PK.Nuzhny само компјутер и интернет. Добијат инструкции за онлајн настан. Дознаете! Барања kandidatamOtzyvy partnerovrabotacdoma.ruSkryt рекламиИдеи за декорација на куќата! Декорација идеи за дома .Elementy камен! Производот elementovVarianty ottenkovGotovye proektyarchistyle.ruProektnaya Декларацијата за рекламира sayteSkryt рекламиЗаработи 500 $ на ден interneteProgramma заработувачка на бинарни опции во Кипар без да остават дома ! Skachaytrade.algo-bit.comSodeystvie во изборот на финансиски услуги / organizatsiy18 + Сокриј рекламиПредна дома декор! декор на фасадата куќа вештачки камен под клуч. Цените! Галерија rabotKatalog elementovKonsultatsiyaRaschet tsenygrandek.ruSkryt реклами

2. Дали ефектите на чип тунинг и дали да го направи тоа

Дали чип тјунинг или не, се разбира, секој одлучува за себе. Сепак, како и сопствениците на автомобили да се каже дека поминале низ таква постапка , и правилно направена, возбудата на возење остане незаборавен . Во овој случај ( чип-подесување ), најважно - тоа е правилна репрограмирање на системот за вбризгување на горивото , како и во повеќето случаи, тоа влијае на агилност и сила на машината . Малку луѓе го користат во секојдневното возење максимална власт на владата за кратки патувања многу поважно - е вртежниот момент и еластичноста на електраната . Оптимално параметрите на овие поставки е уникатно состојба да обезбеди чип тјунинг .

Тоа ќе биде интересно:   Како до Велики Новгород од Москва

Постапката, која е наречена -tyunig чип - еден вид на ниска цена на подобрување на системите на возилото со цел да се зголеми влијанието на основните компоненти на машината. Поради посебната опрема и софтвер може да се промени однесувањето на машината, што е, да се направи различни од транспортер . Чип-подесување ќе направи автомобил повеќе послушен , информиран , економски и удобен да управуваат . За референца, ние се напомене дека речиси сите модерни broaching верзии за тунинг системи на автомобилот се користи од страна на подобрување на мирување , ладен мотор start-up , како и намалување на оперативните температурата на системот за ладење на вентилаторот . Покрај тоа, модерен firmware-от , исто така, овозможи да се елиминира постоечките грешки кои постојат во сериски верзии на софтверот .

Како што истакна на почетокот на материјалот, често репрограмирање редовни firmware на електронските контролни уреди на возилото не се зголеми капацитетот на централата , но им овозможи усогласување на вртежниот момент на број вртежи на моторот . Усогласување на вртежниот момент , пак, го прави возможно да се зголеми чувствителноста на педалот за гас . Поставување на стандарди на фирмверот за да им помогне го регулираат мирен начин на атмосферски мотор , и без да се намали својот работен век .

Имајте на ум дека прави разлика 3 главни типови на firmware-от се користи во чип-подесување на автомобил :

- moshchnostnymi : служат чисто за да се зголеми силата на моторот , кои му даваат околу 10-15 проценти за стандард коњ , со што може да се примени мало оштетување на електраната , имено својата ресурси ;

- Доживотна : обезбеди повеќе хармонична работа на главните компоненти на моторот , дозволувајќи им да го продолжи животот на моторот на 5-10 отсто , и тие не му штетат на електраната ;

- Гориво : да придонесе за намалување на потрошувачката на гориво на моторот , за околу 2-7 проценти , со никаква штета на електраната .

Исто така, треба да се има на ум дека за не-стандардни мотори со висока јачина на звук , кога се менува внесувањето и ослободување на таква постапка како чип-подесување дури и корисни . Сепак, не се занемари оваа постапка и да го направи тоа секој месец. Повеќето експерти препорачуваат да се направи чип-подесување , без оглед на видот на моторот , не повеќе од 1 пат во 5-6 месеци . Чип-подесување е, исто така, сè уште добри за оние возила кои програма на поединецот контрола во однос на еден или на друг на електраната , ќе им овозможи максимално искористување на целиот потенцијал на високо-revving на моторот . Покрај тоа, приватните моменти, исто така може да бидат препишани застарен софтвер , обично фабрика за модерна , обновено на најновата верзија .

Видео Преглед: "Што е автомобил чип тјунинг на Која е целта и дали тоа го прави смисла."

Во заклучок, ние се напомене дека повеќето популарен меѓу сопствениците на автомобили денес се " економски " или firmware гориво чип-подесување . Поставете ги прилично брзо , и без оглед на ресурсите на електраната , но власта и динамиката не е додаден на возилото, напротив машина станува помалку живи , но економски . Оптимална опција за автомобил, кога со помош на чип тунинг според експертите е употребата на " ресурс " фирмверот , како што тие не влијаат негативно на динамиката на возилото, ги оптимизира потрошувачката на гориво и продолжување на животот на електраната .

Додадете коментар

Вашата е-пошта нема да биде објавена. Задолжителни полиња се означени *